Chalet kopen in Groningen

Er is veel aanbod aan chalets in Groningen. Al tijden aan het dromen van een eigen chalet, maar is het er nog niet van gekomen? Op diverse chaletparken in de regio zijn kavels en chalets te koop op de mooiste plekken; verscholen in de bossen, aan het water of op een ruime open plek. Een eigen chalet heeft veel voordelen. Er is altijd de vrijheid om spontaan op vakantie te gaan en te genieten van de schoonheid van Groningen. Uiteraard zijn er wel een aantal punten waarop goed gelet moet worden wanneer er interesse is in een eigen chalet.

Voordelen van een eigen chalet in Groningen

Een chalet in eigen bezit betekent natuurlijk dat er nooit gereserveerd of ingecheckt hoeft te worden en u kan gaan en staan, waar en wanneer u wilt. Een eigen chalet kan gericht worden naar eigen smaak, zodat het echt een eigen stekje wordt waar u zich prettig voelt. Ook de locatie van het chalet kiest de toekomstige eigenaar zelf.

Of er nou voorkeur is voor een leuk vakantie- en chaletpark met recreatieplas en animatie of juist een chalet op een rustig kavel om lekker te ontspannen, misschien wel aan het water of middenin de groene natuur; in Groningen is er genoeg keuze.

Chalet verhuren en geld verdienen

Een andere mogelijkheid is om het chalet te verhuren wanneer het onbewoond of niet in gebruik is en op deze manier geld te verdienen. Bij interesse in verhuren moet er eerst gekeken worden of dit mogelijk is op het desbetreffende park waar het chalet staat en wie dit regelt. Inkomstenbelasting die betaald moet worden bij het verhuren van het chalet is relatief laag. Belasting hoeft pas betaald te worden als de inkomsten boven het heffingsvrije vermogen uitkomen. Als het chalet enkele weekenden of weken per jaar verhuurd wordt, hoeft er over deze inkomsten geen tot weinig belasting betaald te worden.

Voorkom eventuele onduidelijkheden

Bij interesse in een het kopen van een chalet is het noodzaak altijd op te letten waar het gekocht wordt en wat voor soort park het is. De ligging van het chalet is daarbij erg belangrijk. Andere relevante punten om te overzien zijn: Valt het oog op een rustige plek, bijvoorbeeld een chalet aan het water, of juist op een drukker park waar veel kinderen zijn. Zijn er risico’s dat het uitzicht in de toekomst mogelijk beperkt zal worden door andere recreatiewoningen en zal het park eventueel overgenomen kunnen worden. Zorg ervoor dat altijd alles duidelijk is voor er een aankoop plaatsvindt.

Bij het plan om regelmatig in het chalet aanwezig te zijn, moet er goed gelet worden op eventuele beperkingen. Wanneer het chalet zich in een andere gemeente bevindt dan de woonplaats kan de betreffende gemeente forensenbelasting berekenen. Ook moet er goed gelet worden hoe vaak en in welke periode u in het chalet mag verblijven. Dit verschilt uiteraard per park of camping.

  • Enorm aan te bevelen!
  • Uiterst plezierige ontvangst
  • Onverwacht leuke omgeving
  • Een bijzondere camping met een perfecte leiding
  • Fijne en vooral mooie gezellige camping