De leukste dagjes uit met de kinderen

flotiVoor de kinderen is er niet alleen op de camping een hoop te zien, doen en beleven, ook in de omgeving Midwolda kunt u alle kanten op. Wij willen u graag alvast een paar tips geven van leuke activiteiten in de directe omgeving van Camping de Bouwte.

Aangespoelde Walvis

Aan de noordkant van de Blauwestad, op het strand van Midwolda, ligt een reusachtige houten walvis. Een ideaal klim- en klautertoestel voor kinderen. In de bek van de walvis zijn geulen aangebracht waar water door heen kan lopen. Halverwege kan het water in een apart kanaal worden opgevangen. Ook is er een houten huisje op palen en de toren van de glijbaan stelt de staart van de walvis voor.

Emmertje en schepje mee, we gaan naar het strand!

waterspeeltuinGroningen heeft welliswaar zelf geen zeestrand, maar groningen heeft wel Borkum. Borkum is een duits waddeneiland dat vlak boven de provincie ligt en eenvoudig te bereiken is per boot.

In de Eemshaven ligt het vertrekpunt van de Borkumlijn. De boottocht duurt ongeveer 50 minuten en dan staat er een nostalgisch treintje geduldig te wachten om alle badgasten naar het westelijk deel van het eiland te brengen, restaurantjes en leuke winkeltjes passeer je op weg naar de Boulevard en het strand, dat maar lieft 26 kilometer lang is.

Zeehonden kijken

Voor zeehonden hoeft u echt niet naar Pieterburen. Bij de punt van Reide, vlakbij het bezoekerscentrum van het Groninger landschap in Termunten, liggen ze ook, maar dan in de vrije natuur. Via polder Breebaart loopt u richting de dijk. Met wat geluk ziet u de zeehonden al. In de Dollard leven er zo'n 160.

Overige tips voor een dagje uit met de kinderen

Nieuw Scheemda

  • "de Leeuwenborg" - Indoor speelparadijs 

Ter Apel

  • Wonderwereld - Fantasie en dierenpark
  • Luxe chalets aan het water
  • Ruime kampeerplaatsen
  • Recreatieplas met hindernisbaan
  • 2 km van het Oldambtermeer
  • Rust, ruimte en ultieme gastvrijheid