Camping de Bouwte, voor echte waterliefhebbers

wateren camping de bouwteGroningen heeft welliswaar zelf geen zeestrand, maar groningen heeft wel Borkum. Borkum is een duits waddeneiland dat vlak boven de provincie ligt en eenvoudig te bereiken is per boot.

In de Eemshaven ligt het vertrekpunt van de Borkumlijn. De boottocht duurt ongeveer 50 minuten en dan staat er een nostalgisch treintje geduldig te wachten om alle badgasten naar het westelijk deel van het eiland te brengen, restaurantjes en leuke winkeltjes passeer je op weg naar de Boulevard en het strand, dat maar lieft 26 kilometer lang is.

Bad Nieuweschans – vestingstad

Wellness- en kuurresort Fontana Bad Nieuweschans vindt u alle faciliteiten voor pure ontspanning en gezondheid. Dit is de ideale locatie om eens alles achter u te laten en weer als herboren huiswaarts te keren! Op de grens van groningen en duitsland.

Rondvaarten – Oldambtmeer

blauwe stad camping de bouwteU zelf laten rondvaren op het Oldambtmeer kan ook. Ieder zondag om 13.30 uur vertrekt vanuit de haven van Midwolda Pieter Dekker Rondvaarten voor een tocht van ruim een uur.

Op het Oldambtmeer vaart ook een fluisterboot van de firma Welvoart. Deze vertrekt elke zondag om 13.30 uur vanuit de haven in Het Havenkwartier. Op de boot kunt u op een televisiescherm meekijken hoe het landschap er voor de aanleg van het meer uit zag.

Met de fiets rondje Oldambtmeer

Ongeveer 22 km is de route rond het oldambtmeer, een jong meer met steeds groeiende mogelijkheden, van rondvaartboot tot het huren van een zeilboot of een kano.

Het Oldambtmeer en de Blauwestad worden wel eens het meest spectaculaire landschapsproject genoemd. Nooit eerder werd zo'n groot landbouwgebied onder water gezet. Het kunstmatig aangelgde meer heeft een oppervlakte van ruim 8 vierkante kilometers en is ongeveer net zo groot als het Sneekermeer in Friesland. In het Oldambt, de streek waar Blauwestad onderdeel van uit maakt, is nog goed te zien dat de graanboeren in de negentiende eeuw zeer welvarend waren. Ontdek al fietsend hoe zij dat aan de buitenwereld laten zien.

Aangespoelde Walvis

Aan de noordkant van de Blauwestad, op het strand van Midwolda, ligt een reusachtige houten walvis. Een ideaal klim- en klautertoestel voor kinderen. In de bek van de walvis zijn geulen aangebracht waar water door heen kan lopen. Halverwege kan het water in een apart kanaal worden opgevangen. Ook is er een houten huisje op palen en de toren van de glijbaan stelt de staart van de walvis voor.

Overige tips

Midwolda

  • Zeilschool Bootverhuur Blauwestad - Voor het huren van zeilboten en kano's.

Blijham

  • Pieter Dekker Rondvaarten - Voor boottochten over o.a het Oldambtmeer, ook voor arrangementen en (mid)dagtochten. Vindt plaats iedere zondag en op afspraak.

Delfzijl

  • Muzeeaquarium - Ontdek vijf bijzondere musea in één.

Veendam

  • Tropiqua - Overdekt subtropisch zwemparadijs

Pieterburen

  • Lenie 't Hart - Zeehonden creche

Watersporten op en om Camping de Bouwte in Midwolda

Zeilschool BlauwestadOf u nu houdt van zwemmen, zeilen of surfen, het kan allemaal tijdens uw vakantie op Camping de Bouwte. Camping de Bouwte is gelegen in het prachtige pittoreske plaatsje Midwolda in Groningen en biedt de watersporter alle mogelijkheden voor een geslaagde vakantie.

Surfen of zeilen in Midwolda

Midwolda is gelegen aan het Oldambtmeer van Groningen. Dit meer is zo groot dat u letterlijk alle kanten op kunt. U kunt bijvoorbeeld een zeilboot huren en een mooie zeiltocht maken, een rondvaarttocht maken met een rondvaartboot, of genieten met de wind in de rug en gaan zeilen. Van welke watersport u ook houdt, Midwolda biedt u vele mogelijkheden.

Zwemmen in de recreatieplas op de camping

flotibaanOp Camping de Bouwte ligt een recreatieplas die menig wens in vervulling laat gaan. De recreatieplas is prachtig aangelegd met een zandstrand en zonneweide en biedt zo ieder wat wils. U kunt het water inlopen, maar ook het water inglijden want er is een lange waterglijbaan waardoor u zo het water in kunt plonsen. De kinderen kunnen zich uren vermaken met alle speelfaciliteiten in en om het water. De recreatieplas biedt vertier voor het hele gezin.

Vakantie op Camping de Bouwte voor echte watersportliefhebbers

Of u nu houdt van kamperen of liever een accommodatie huurt, wilt watersporten of liever een boswandeling maakt, wilt koken of liever uit eten gaat, het is allemaal mogelijk op Camping de Bouwte in Midwolda.

 

  • Luxe chalets aan het water
  • Ruime kampeerplaatsen
  • Recreatieplas met hindernisbaan
  • 2 km van het Oldambtermeer
  • Rust, ruimte en ultieme gastvrijheid