Camping de Bouwte, voor echter waterliefhebbers

Kamperen Camping de Bouwte05Groningen heeft welliswaar zelf geen zeestrand, maar groningen heeft wel Borkum. Borkum is een duits waddeneiland dat vlak boven de provincie ligt en eenvoudig te bereiken is per boot.

In de Eemshaven ligt het vertrekpunt van de Borkumlijn. De boottocht duurt ongeveer 50 minuten en dan staat er een nostalgisch treintje geduldig te wachten om alle badgasten naar het westelijk deel van het eiland te brengen, restaurantjes en leuke winkeltjes passeer je op weg naar de Boulevard en het strand, dat maar lieft 26 kilometer lang is.

Bad Nieuweschans – vestingstad

Wellness- en kuurresort Fontana Bad Nieuweschans vindt u alle faciliteiten voor pure ontspanning en gezondheid. Dit is de ideale locatie om eens alles achter u te laten en weer als herboren huiswaarts te keren! Op de grens van groningen en duitsland.

Rondvaarten – Oldambtmeer

prachtige zonsondergang blauwe stadU zelf laten rondvaren op het Oldambtmeer kan ook. Ieder zondag om 13.30 uur vertrekt vanuit de haven van Midwolda Pieter Dekker Rondvaarten voor een tocht van ruim een uur.

Op het Oldambtmeer vaart ook een fluisterboot van de firma Welvoart. Deze vertrekt elke zondag om 13.30 uur vanuit de haven in Het Havenkwartier. Op de boot kunt u op een televisiescherm meekijken hoe het landschap er voor de aanleg van het meer uit zag.

Met de fiets rondje Oldambtmeer

Ongeveer 22 km is de route rond het oldambtmeer, een jong meer met steeds groeiende mogelijkheden, van rondvaartboot tot het huren van een zeilboot of een kano.

Het Oldambtmeer en de Blauwestad worden wel eens het meest spectaculaire landschapsproject genoemd. Nooit eerder werd zo'n groot landbouwgebied onder water gezet. Het kunstmatig aangelgde meer heeft een oppervlakte van ruim 8 vierkante kilometers en is ongeveer net zo groot als het Sneekermeer in Friesland. In het Oldambt, de streek waar Blauwestad onderdeel van uit maakt, is nog goed te zien dat de graanboeren in de negentiende eeuw zeer welvarend waren. Ontdek al fietsend hoe zij dat aan de buitenwereld laten zien.

Aangespoelde Walvis

Aan de noordkant van de Blauwestad, op het strand van Midwolda, ligt een reusachtige houten walvis. Een ideaal klim- en klautertoestel voor kinderen. In de bek van de walvis zijn geulen aangebracht waar water door heen kan lopen. Halverwege kan het water in een apart kanaal worden opgevangen. Ook is er een houten huisje op palen en de toren van de glijbaan stelt de staart van de walvis voor.

Overige tips

Midwolda

  • Zeilschool Bootverhuur Blauwestad - Voor het huren van zeilboten en kano's.

Blijham

  • Pieter Dekker Rondvaarten - Voor boottochten over o.a het Oldambtmeer, ook voor arrangementen en (mid)dagtochten. Vindt plaats iedere zondag en op afspraak.

Delfzijl

  • Muzeeaquarium - Ontdek vijf bijzondere musea in één.

Veendam

  • Tropiqua - Overdekt subtropisch zwemparadijs

Pieterburen

  • Lenie 't Hart - Zeehonden creche

Wilt u meer weten over wat er allemaal te doen is in en rondom Midwolda neem dan contact met ons op.

Share this post

Delen via FacebookDelen via Google PlusDelen via Twitter

Contactgegevens

Camping de Bouwte
Hoofdweg 20A
9681 AH Midwolda - Groningen
0597 - 591 706
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op social media!

facebook3twitter3google3pinterest3

app2

Bekijk ons parkboekje

Ontdek Camping de Bouwte

bouwte streetview

plattegrond

zoover oranje
"Prima camping voor prima prijs"
Camping De Bouwte is een rustige camping, gelegen aan de A7 en daardoor ook geschikt als passantencamping. De plekken zijn ruim en afgescheiden door struiken, daardoor veel privacy. Er zijn alle soorten plekken te vinden (zon, schaduw, halfschaduw). De camping heeft veel groen, wat meer dan uitstekend onderhouden wordt. Het sanitair is verwarmd, wordt minstens 3 x per dag schoongemaakt en heeft muziek!
 

Ontdek het zelf

bouwte streetview

Wij worden door onze gasten gewaardeerd met een score van 9.1 op basis van 35 beoordelingen.

Bekijk onze reviews