Eropuit in de omgeving van Midwolda

eropuit camping de bouwteIn de omgeving van Camping de Bouwte is van alles te zien, doen en beleven. U kunt genieten van de prachtige natuur, maar u kunt ook gezellig een dagje op stap. Wij hebben voor u een selectie gemaakt voor een bijzonder dagje uit om nooit te vergeten. 

De Ennemaborgh dateert uit 1700

Het landgoed rond de borg met haar afwisselende flora en fauna leent zich voor prachtige wandelingen. Het park rond de Ennemaborgh gaat over in het Midwolderbos. De borg, het park en bos behoren tot de parels van het Groninger Landschap. Het groningerlandschap organiseert vele excursies .

Museumboerderij Hermans Dijkstra

Hoe sliep een rijke herenboer en waar verstopte hij zijn geld? In museumboerderij hermans Dijkstra in Midwolda ziet U hoe de graanboeren vroeger leefden. Het monumentale pand is helemaal in tact gebleven. Buiten kunt u een wandeling maken door de prachtige slingertuin. Tevens is hier een restaurant in gevestigd.

Zeehonden kijken

Voor zeehonden hoeft u echt niet naar Pieterburen. Bij de punt van Reide , vlakbij het bezoekerscentrum van het Groninger landschap in Termunten, liggen ze ook, maar dan in de vrije natuur. Via polder Breebaart loopt u richting de dijk. Met wat geluk ziet u de zeehonden al. In de Dollard leven er zo'n 160.

De Toren van Finsterwolde

De toren van Finsterwolde is tegenwoordig open voor publiek. Recentelijk is de binnenkant toegankelijk gemaakt. De toren, die eigendom is van de gemeente Oldambt, wordt beheerd door de dorpsbewoners. Op de toren staat vermeld waar de sleutel kan worden opgehaald. De Hervormde kerk naast de toren is ook een bezoekje waard.

Rondvaarten – Oldambtmeer

Sluis OldambtmeerU zelf laten rondvaren op het Oldambtmeer kan ook. Ieder zondag om 13.30 uur vertrekt vanuit de haven van Midwolda Pieter Dekker Rondvaarten voor een tocht van ruim een uur.

Op het Oldambtmeer vaart ook een fluisterboot van de firma Welvoart. Deze vertrekt elke zondag om 13.30 uur vanuit de haven in Het Havenkwartier. Op de boot kunt u op een televisiescherm meekijken hoe het landschap er voor de aanleg van het meer uit zag.

Bourtange

Vlakbij de Duitse grens, in het prachtige Westerwolde ( Zuid - Oost Groningen),ligt de vesting Bourtange. Een uniek historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke niet kent. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad.

Bad Nieuweschans – vestingstad

Op de grens van groningen en duitsland. Wellness- en kuurresort Thermen Bad Nieuweschans vindt u alle faciliteiten voor pure ontspanning en gezondheid. Dit is de ideale locatie om eens alles achter u te laten en weer als herboren huiswaarts te keren!

Dagje strand is goed te doen

Groningen heeft welliswaar zelf geen zeestrand, maar groningen heeft wel Borkum. Borkum is een duits waddeneiland dat vlak boven de provincie ligt en eenvoudig te bereiken is per boot. In de Eemshaven ligt het vertrekpunt van de Borkumlijn. De boottocht duurt ongeveer 50 minuten en dan staat er een nostalgisch treintje geduldig te wachten om alle badgasten naar het westelijk deel van het eiland te brengen, restaurantjes en leuke winkeltjes passeer je op weg naar de Boulevard en het strand, dat maar liefst 26 kilometer lang is.

Blauwestad

blauwe stad camping de bouwteBlauwestad ligt in het Oldambt en is een mooi en karakteristiek gebied. Deze streek werd vroeger de Graanrepubliek van Nederland genoemd en staat bekent om zijn eindeloze vruchtbare akkers, monumentale boerderijen en borgen, middeleeuwse kerken, de oude dorpjes en tegenwoordig natuurlijk ook het Oldambtmeer. Bezoek de pittoreske dorpjes, en geniet van het Oldambtmeer.

  • Luxe chalets aan het water
  • Ruime kampeerplaatsen
  • Recreatieplas met hindernisbaan
  • 2 km van het Oldambtermeer
  • Rust, ruimte en ultieme gastvrijheid