Actief er op uit in de omgeving Oost- Groningen

eropuit camping de bouwteVoor de actievelingen onder de vakantiegangers is er altijd wat te doen in en om Camping de Bouwte. Uiteraard kunt u samen met uw gezin uren spelen en sporten op de camping, maar ook als u even een dagje weg wilt zijn er vele mogelijkheden. De omgeving leent zich ervoor om er heerlijk op uit te trekken. Maak de mooiste wandel en fietstochten of ontdek Groningen vanaf het water.

Heerlijk wandelen door de natuur

Wandelen kun je heerlijk op het landgoed van de Ennemaborgh, dit is in eigendom van het groningerlandschap.

Dauwtrappen, later op de dag, wanneer de zon ten onder gaat, ontdek de natuur, nette wandelpaden maar ook buiten paden mag u gaan. Ieder op zijn/ haar eigen wijze. Ontdek de kreekjes, vennetjes of luister naar de vogeltjes.

Vraag het programma van het groninger landschap - Jaaarlijks organiseren zij honderden excursies in verschillende gebieden in groningen. www.groningerlandschap.nl

Met de fiets rondje Oldambtmeer

Ongeveer 22 km is de route rond het oldambtmeer, een jong meer met steeds groeiende mogelijkheden, van rondvaartboot tot het huren van een zeilboot of een kano.

Het Oldambtmeer en de Blauwestad worden wel eens het meest spectaculaire landschapsproject genoemd. Nooit eerder werd zo'n groot landbouwgebied onder water gezet. Het kunstmatig aangelegde meer heeft een oppervlakte van ruim 8 vierkante kilometers en is ongeveer net zo groot als het Sneekermeer in Friesland. In het Oldambt, de streek waar Blauwestad onderdeel van uit maakt, is nog goed te zien dat de graanboeren in de negentiende eeuw zeer welvarend waren. Ontdek al fietsend hoe zij dat aan de buitenwereld laten zien. Veel informatie is er te vinden op blauwelint

Fietsen kan ook door de weidse polders, leuke dorpjes, en rond het oldamtmeer. Een recreatiekaart hebben we voor u op de receptie.

  • Luxe chalets aan het water
  • Ruime kampeerplaatsen
  • Recreatieplas met hindernisbaan
  • 2 km van het Oldambtermeer
  • Rust, ruimte en ultieme gastvrijheid