Er gaat niets boven Groningen

Groningen, een provincie boordevol natuur, bezienswaardigheden en gezellige steden en dorpjes om als bewoner of enthousiaste toerist te genieten van alles wat deze veelzijdige streek te bieden heeft. Groningen heeft de ideale ligging nabij de Duitse grens prachtige wateren zoals de Eems en unieke eilandjes zoals het ten noorden gelegen Borkum. Geen wonder dat er talloze campings gevestigd zijn in deze regio. Niet voor niets is de slogan: Er gaat niets boven Groningen!

Groningen en omliggende dorpjes

De hoofdstad Groningen is het kloppend hart van de provincie. Een stad met een historisch centrum, geweldige winkelcentra en de bekende Grote Markt met de Martinitoren die hoog boven de stad uittorent. Geweldig voor een dagje uit. Maar ook Groningse dorpjes als Appingedam, Midwolda en Slochteren, vol met gezellige restaurantjes en cafeetjes, zijn fantastisch om te bezoeken. De Groningse omgeving met haar afwisselende natuur, vele plaatsen en mooie wateren is dan ook ideaal voor fietsliefhebbers. Groningen is zo ontzettend divers, aan 1 vakantie heeft u waarschijnlijk niet eens genoeg om onze provincie te ontdekken.

Jaarlijkse evenementen Blauwestad

Tijdens een verblijf in Groningen is het zeker een aanrader een kijkje te nemen in Blauwestad, hét natuur- en woongebied van de provincie. Blauwestad staat naast haar waterrijke omgeving en ligging aan het Oldambtmeer bekend om allerlei evenementen. Het WaterWeekend Blauwestad is het jaarlijkse watersportevenement van Groningen met attracties op het water, livemuziek, een gezellige markt en eetgelegenheden. Maar ook het Zandsculptuur Festival, openluchtconcert Pure Vida aan de oevers van Blauwestad en Xpeditie Blauwestad trekken elk jaar grote menigtes aan.

Watersporten in Groningen

De vele wateren van de provincie maken diverse watersporten mogelijk. Een vakantie in Groningen is daarom nog aantrekelijker. Huur een zeilboot, luxe jacht of kano en vaar over het prachtige Oldambtmeer bij Midwolda, het Zuidlaardermeer of het mooie Schildmeer nabij Steendam. Ook voor zwem- en vissportliefhebbers zijn deze wateren een ware uitkomst.

Vanaf het Duitse Emden kan met de boot via de Borkumlijn het eiland Borkum bereikt worden. Een echte aanrader voor jong en oud. Het eiland heeft een kilometerslange kustlijn, gezellige boulevard en bezoekers kunnen genieten van een adembenemend uitzicht.

Doe een dagje Duitsland

Tijdens een verblijf in Groningen kunnen leuke uitstapjes gemaakt worden in Duitsland. De ligging nabij de Duitse grens zorgt voor nog meer vakantiegevoel. Ga de grens over bij Nieuweschans of Bellingwolde en ontdek gezellige plaatsen, zoals het mooie Papenburg, Leer of Emden, gelegen aan de Eems en het natuurgebied Dollard. Geniet van leuke activiteiten over de grens en overnacht na een dagje uit op een gezellige Groningse camping.

  • Enorm aan te bevelen!
  • Uiterst plezierige ontvangst
  • Onverwacht leuke omgeving
  • Een bijzondere camping met een perfecte leiding
  • Fijne en vooral mooie gezellige camping