Campings aan het water in Groningen

Kamperen op een leuke Groningse camping in een bosrijke omgeving aan het water? De provincie Groningen is rijk aan uitgestrekte natuurgebieden en grote wateren zoals het Oldambtmeer, het Hondshalstermeer en het Schildmeer, nabij Steendam. Groningen is de ideale plek voor allerlei recreatiemogelijkheden, zoals diverse watersporten, rondvaarten en fietstochten. Ook voor kinderen is er van alles te beleven. En mooiste is er is ruime keuze in campings in onze mooie provincie.

Combinatie van bos en water

Rondom de bekende grote meren in Groningen liggen diverse gezellige campings, omringd door bos. De combinatie van bos en water maakt een kampeerverblijf of een vakantie in een te huren chalet of blokhut extra speciaal. Vanaf onder meer het gemoedelijke dorpje Midwolda, vlakbij Blauwestad, zijn prachtige gps-routes voor fietsers en wandelaars verkrijgbaar. Met het nabijgelegen natuurgebied Dollard, Landgoed Ennemaborgh en gezellige havenplaatsen als Delfzijl en Eemshaven om de hoek is een verblijf in Groningen voor jong en oud meer dan fantastisch.

Water is er in overvloed in Groningen. Naast de vele meren loopt schuin door de provincie het Eemskanaal die uitmondt in de Eems. Op de grens van Groningen en Friesland bevindt zich het mooie Nationaal Park Lauwersmeer waar genoten kan worden van een geweldig stukje Nederlands natuurgebied.

Diverse watersporten in Groningen

Het Oldambtmeer leent zich prima voor allerlei watersporten in Groningen. Huur bij Blauwestad een luxe jacht, kano, motor- of zeilboot en maak geweldige rondvaarten over het water. Ook vanaf de havens van onder andere Steendam en Meerwijck worden rondvaarten georganiseerd. Zelf een boot huren is natuurlijk ook mogelijk.

Voor de eilandhoppers onder ons is het Duitse eiland Borkum een echte aanrader. Vanaf de haven van Emden vertrekt een boot naar het eiland, waar bezoekers kunnen genieten van een gezellige boulevard, een grandioos lange kustlijn en gezellige restaurantjes, cafeetjes en winkeltjes.

Groningen, ook voor de allerkleinsten

Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Kinderen kunnen naast een geweldig verblijf op de camping of een chaletpark genieten van de leukste activiteiten, zoals een bezoekje aan Zeehondencrèche Lenie ’t Hart in Pieterburen, een uitje naar de enige echte Alpaca-Ranch in Meeden of een plons in één van de Groningse zwembaden, zoals Zwembad de Watertoren in Winschoten. Ook kan er lekker een uurtje gebowld of gemidgetgolft worden met de hele familie.

Bij Midwolda bevindt zich het enige Groningse witte zandstrand. Kinderen kunnen daar heerlijk spelen, een balletje trappen of heuse zandkastelen bouwen. Ook de grote houten walvis van Midwolda zorgt voor uren speelplezier voor ieder kind.

  • Enorm aan te bevelen!
  • Uiterst plezierige ontvangst
  • Onverwacht leuke omgeving
  • Een bijzondere camping met een perfecte leiding
  • Fijne en vooral mooie gezellige camping